Vissza

Láthatóbb és biztonságosabb gyalogátkelőhelyek

Leírás

Javaslom a gyalogátkelőhelyek átalakítását a Főváros forgalmasabb pontjain az alábbiak szerint: - A gyalogátkelőhely fehér sávjai közé piros, fényvisszaverő sávok felfestése; - A gyalogátkelőhely nyomvonalának rézsútosra alakítása a közúti menetiránnyal szemben; - A gyalogátkelőhely két járda felőli oldalára figyelemfelhívó jelzések felfestése; - A gyalogátkelőhelyek előtti oszlopok sűrítése a gyalogátkelőhely rendeltetésszerű használatának biztosításához; - A gyalogátkelőhelyi jelzőlámpákhoz hangjelzés leadására alkalmas eszköz felszerelése. A piros-fehér felfestések minden fény-, illetve időjárási viszonyban láthatóbbak a közúton közlekedők számára, elősegítve a gyalogátkelőhelyek lehető legkorábbi észlelését, ezáltal óvva a gyalogosok biztonságát. Szintén e célt szolgálja a nyomvonal rézsútossá alakítása. A közúton közlekedő a gyalogátkelőhelyen kívül a várakozó gyalogost is hamarabb észleli, csökken annak takarása. A gyalogos eképpen hamarabb észleli a közeledő járművet, így csökkentve az esélyét egy esetleges balesetnek. A figyelmet kívánják ugyancsak fokozni a különféle felfestett figyelemfelhívó jelzések is. Az oszlopok sűrítése a gyalogosok biztonsága érdekében indokolt, megakadályozva az átkerékpározást, átmotorozást. A hangjelzések a látássérült gyalogosok biztonságát kívánja elősegíteni. (Mellékelt kép: Odessza, Ukrajna)

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
473
Kategória
Egész Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás