Vissza

Komposztpontok Gazdagréten a paneldzsungelben (is!)

Leírás

A lakossági szerves hulladék értékes termőfölddé komposztálását szeretném Gazdagréten is elérhetővé tenni, ahol a panelházakban élők eddig nem tudtak bekapcsolódni az önkormányzat komposztálókeret programjába, és konyhai zöldhulladékuk veszendőbe ment. A javaslatom az, hogy Gazdagrét egy vagy több pontján (pl. Tűzkő utca -Kaptató sétány melleti részen), egyenként 25 - 36 m2 -es elkerített területen komposztpont létesüljön és működjön az alábbiak szerint: - A létrehozott komposztpontokon a helyi lakosok (=célközönség) leadhatnák komposztálható szerves hulladékukat, - A komposzt gondozását önkormányzati vagy közösségi kertész végezné, - Az önkormányzat az őszi faleveleket lombkomposztálóba gyűjthetné - Az így létrejövő komposztot a használók és a fák virágföldként visszakaphatnának, amivel Zöldebbé válna Gazdagrét. A terveket a Humusz Ház szakmai segítségével készítettem, és az újbudai Humusz házban lévő Komposztpont szolgál mintául, ők segítenének a képzésben is. https://g7.hu/elet/20190223/megszabadulhatunk-a-szemetunk-harmadatol-egy-budapesten-megbujo-zold-szigeten/ Amennyiben az Önkormányzat a komposztpontok létesítését és fenntartását (pl. az Újbuda Prizma munkatásaival) fel tudja vállalni, úgy a komposztpontok létesítése és gondozása önkormányzati keretek között történne, így minden lakos számára nyitott lenne.

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
380
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Becsült költség
650 ezer Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás