Vissza

Köztéri szelektív kukák

Leírás

Egész Budapesten vannak köztéri kukák, azonban szelektívek csak a hármas és a négyes metró állomásain találhatók. Szeretném ha ez a kör bővülne, mert jelenleg gyakran kerül a műanyag a kommunális hulladékba. Így aki nem tudja, akarja hazavinni a műanyag, fém, üveg szemetét az is a megfelelő helyre tudja dobni. Ha egymás mellett van a szelektív és a kommunális akkor több újrahasznosítható hulladék kerül a megfelelő helyre. A már meglévő köztéri kukákat is át lehet alakítani, költséghatékonyabb mint az új tárolók beszerzése. Mind a buszmegállós zöld, mind a kerek fém kuka alkalmas a továbbfejlesztésre. Az átalakításhoz a mostani tárolók űrterét kell egy elválasztóval kettő, három részre osztani, majd felfestéssel, matricával egyértelműen jelölni, melyik rekesz a műanyag/fém, papír, üveg.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
355
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Becsült költség
1 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás