Vissza

Fényszennyezés csökkentése energiatakarékos megoldással

Leírás

A város közvilágításának egy részét nem lehetne kiváltani (vagy biztonságosabbá tenni) fluoreszkáló anyaggal bevont útburkolattal, sövénnyel? Látványnak is nagyon szép lenne amellett, hogy hasznos, mert csökkentené a fényszennyezést. Útburkolat https://www.mnnsz.hu/napelemes-ejjel-vilagito-bicikliutat-epitettek-a-lengyelek/ https://24.hu/tudomany/2016/03/07/bakteriumokkal-vilagitana-ki-parizst-egy-francia-ceg/ Növények akár sövényként https://www.erdekesvilag.hu/sotetben-vilagito-novenyeivel-nyert-innovacios-dijat-egy-magyar-feltalalo/ Érdekes lehet a szemétből készült útburkolat is, amely energiát termel https://okoanyu.blog.hu/2017/10/06/szemetbol_termel_energiat_a_zsenialis_magyar_talalmany
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
333
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás