Vissza

Közösségi komposztálás bevezetése és népszerűsítése (BP18)

Leírás

Budapest 18. kerületében javaslom a közösségi komposztálás bevezetését. Önkéntes komposztmesterek kijelölése elengedhetetlen, akik a közös képviselővel közreműködve felügyelik, hogy ne kerüljön bele nem komposztálható hulladék. A társasházakban és lakótelepeken jelentősen csökkenne a szeméttárolók büdösödése azáltal, hogy a lakók külön gyűjtenék a zöld javakat. A keletkező humuszt műtrágyázott virágföld vásárlása helyett helyben tudnák felhasználni balkonkertészkedésre, panel előkertek gondozására. A komposztálás pozitív hatással van a klímaváltozásra is, valamint csökkenthető a kommunális kuka tartalma, ez által az szállítás gyakorisága, hosszú távon a költsége is.

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
309
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XVIII. kerület
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Becsült költség
5 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás