Vissza

Útmenti sövények és kert helyreállítás a 7-ben

Leírás

Ligetvárosban gyakori az a tendencia, hogy a kerületi "autópálya" melletti fák közé autók parkolnak. Ez legális, de nagyon kártékony. A fák közé örökzöldeket, bukszusokat, tiszafákat kellene ületetni, amik zaj-hang-porártalom ellen is védenék a gyalogosokat és a lakókat. A Damjanich-és Rottenbiller utcai fákra gondolok itt, főként a Rottenbiller utcaiakra, melyek védettségük ellenére pusztulnak. Pedig a környéknek igencsak kellene a zöld, hiszen a két utca találkozásában aszfaltrengeteg van, melynek zöldesítésén el kellene gondolkozni. Itt lakóként kértünk már növényt és kaptunk planténeres fákat a járdaszigetre. Jobb lenne ott a betont felverni, gyepesíteni, fásítani, ami természetes úton csökkentené az autók sebességét és a zajt is. További zöld terület nyerhető a Rottenbiller utca előkertjeinek folytatásával szintén ebben a kereszteződésben a 35.sz.előtt, ahol autók parkolhatnak, kosz, gaz, elhanyagoltság uralkodik. A ház előtt közvetlenül a többi előkert vonalában fel kellene verni a betont, a gyalogjárdát pedig ki lehetne helyezni a kerten kívül a mostani járda folytatásában. A környék közműtérképe is lehetőséget ad erre. A járda szélére sövény-növényt lehetne ültetni, hogy védjen a kanyarodó autóktól. Szükséges lenne továbbá a védett fasort is pótolni a 35.sz.előtt. Ha a 4 sávos útból egy kis részt kerékpárúttá avanzsálnának, akkor Ligetváros kellemesebb és élhetőbb lenne, ami fontos szempont, hiszen hamarosan óriási tömbrehabilitáció indul el és sok új lakója lesz e városrésznek.

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
300
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
VII. kerület
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Becsült költség
30 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás