Vissza

A Rottenbiller utca zöld rehabilitációja

Leírás

A Rottenbiller utcát a Keletinél épült felüljáró kialakítása óta szinte teljes egészében az autóforgalom uralja, a négysávos út mára városi autópályává lett, ami nagy zajszennyezést és jelentős szálló port okoz. Az utcában lévő védett fasor fái haldokolnak, holott ezek természetes védelmet nyújtanának. A fasor a Rottenbiller-Damjanich utcák kereszteződésében hiányos, pedig a helyi építési szabályzatban ez védett fasorként van nyílvántartva, ráadásul tervezett meghosszabbítása szerepel a Lövölde térig. Szükséges lenne a hiányzó fák pótlása, a meglévők megmentése, megfelelő méretű tálcák kialakításával, valamint a járda betonjának vízáteresztő díszburkolattal történő helyettesítése. Futballpályányi betonfelület található a Rottenbiller-Dob-Damjanich kereszteződésben, holott az itt található járdasziget zöldíthető lenne, ami mechanikus fogalomlassítóként is szolgálna. A környék kiemelkedő műemlékháza, a Rottenbiller 35. előtti senkiföldje is zöldítésre szorulna, természetes folytatásaként az utca előkertes házainak. A járdasziget és a ház előtti terület betonjának felverése nagyban segítené a hősziget megszüntetését, az ide zúduló csapadék elvezetését, ami jelenleg nagy problémát okoz több társasház pincéjében. A tervezett Liget City Projekt sok fiatal lakót vonz ide, akik szívesen használnak környezetkímélő közlekedési módokat (kerékpár, roller). Ezért különsen fontos a Rottenbiller utca két külső sávjának kerékpárúttá történő átalakítása, hogy élhető maradhasson a környék.

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
299
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
VII. kerület
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Becsült költség
50 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás