Vissza

Zaj-, és füstcsökkentés széles bukkanókkal

Leírás

Lakótelepünkön (Gazdagrét) nagy gond a házak előtti utak autós forgalma. Behajtva az utcába (pl. Frankhegy u.) az autós nagy gázzal gyorsul, majd középen a széles bukkanón áthaladva újból erőteljesen gyorsul, nagy zajjal, füsttel, mert látja, h. nincs további bukkanó. Legalább félúton további széles bukkanókat célszerű tenni, amin kb. 10-15 km./ó.-val szépen át tud haladni alig fékezve, utána alig, vagy egyátalán nem kell gyorsulni, így egyenletes haladással át tud haladni a bukkanókon, a kis utcán. Úgy célszerű kialakítani, h. ha nagyobb sebességgel próbálna áthaladni az autós, akkor nagyot dobjon a kocsin. Jól elő kell jelezni a gyakori bukkanókat, h. már a behajtáskor tudja az autós, itt nem tud száguldozni, hiszen ebben a sok bukkanó akadályozza. Most vidáman száguldoznak az ifjak, de amellett sok nő is, mert a Törökugrató iskolába, oviba reggel kocsival hozzák a gyerekeket, valahogy mindig késve jönnek, itt akarják behozni a késést. Fontos, h. egyenletes kb. 10-15 km./ó.-s haladással végig lehessen menni a kis utcákon, így nem kell fékezni, gyorsítani, a nagy sebességet pedig gátolja a kialakítás. Az előjelzés, tájékoztatás is fontos.

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettük, a részvételi költségvetési tanács a benyújtott ötletét nem javasolta szavazólapra tenni. Köszönjük a megértését! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
294
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2020/2021
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
111 ezer Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás