Vissza

Közösségi bringatároló

Leírás

Jómagam egy 5. emeleti panellakásban élek. Kerékpáromat nem szívesen tárolom a lakásban, de ennek nincs igazán jó alternatívája. Az ötlet egy olyan fedett, közterületi kerékpártároló, ahol a környéken lakók biztonságosan és komfortosan tárolhatják biciklijüket. Egy ilyen tárolóval sok új ember lehetőséget kapna arra, hogy saját kerékpárja legyen és azzal közlekedjen, így fenntarthatóbbá válna a város közelekedése. Ha nem kell a sokadik emeletre felvinni a biciklit, az ember szívesebben és gyakrabban ül kerékpárra, vagyis összességében többen és többet bringáznánk. Azt, hogy mindenki hozzáférjen a saját kerékpárjához (és csak ahhoz), első ötletként okoslakat + egyéni lakat + térfigyelő kamera kombinációjával oldanám meg. Helyszín gyanánt a lakótelepek környéke (pl. Bikás park) ideálisnak tűnik. Kerestem külföldi példát, megoldást a problémára, de nem találtam. Összességében úgy látom, hogy az ötlet egy létező problémára, lakossági igényre kínál megoldást, és amely fenntarthatóbbá tenné a városunk közlekedését.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Kedves Ötletgazda! Mint arról emailben is értesítettük, a részvételi költségvetési tanács a benyújtott ötletét nem javasolta szavazólapra tenni. Köszönjük a megértését! Nyitott Budapest Osztály
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
290
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szakmai jóváhagyást nyert, tanács elutasította
Becsült költség
1 millió Ft
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás