Vissza

Látható bicikliutak Budapesten

Leírás

Budapesten számos bicikliútnak van olyan szakasza, ami nagyon veszélyes a kerékpározókra, elsősorban a sötétben. Nem látható kanyarok, útakadályok, padkák teszik igen "izgalmassá" a tekerést néhány ponton. Esztergomban a Magyar Közút világító bicikliutakkal kísérletezik (https://flowcycle.hu/vilagito-kerekparut-epult-esztergomnal/), ami egy remek megoldás lehetne sok helyen, pld a budai oldali bicikliút a Margit híd és a Szépvölgyi út közötti szakaszának végén (utóbbihoz közel), ahol egy kivilágítatlan "s" kanyar a sötétben még a rutinosabbaknak is kihívást jelent. Ez egy rövid, kb 20 méteres szakasz és sok ilyen van-lehet még a városban. Ilyen helyeken a zebráknál használt led lámpák is nagy segítséget jelentenének, esetleg kialakítva egy jelrendszert, amelyben a narancssárga (mondjuk) jelentené azt, hogy figyelmesebben haladjon a biciklista (vagy akár a gyalogos), míg a piros komolyabb veszélyre hívná fel a figyelmet. A lényeg az, hogy nem teljes utakat kellene átépíteni, hanem csak a veszélyes szakaszokat jelölni, amire valószínűleg elég lenne helyenként pár led lámpa, vagy néhány méter "világító" megoldás, esetleg egy-egy napelemes fényforrás.

Feltöltött képek, dokumentumok

Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
286
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
Egész Budapest
Időszak
2020/2021
Állapot
Szavazólapra került, de nem nyert
Beküldés
N/A, 2021.04.14.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás