Vissza

A Lánchíd kerékpáros elérhetőségének javítása Pesten

Leírás

A Lánchídhoz vezető legrövidebb és legközvetlenebb útvonal biztonságos kerékpározhatóságának kialakítása a cél. A felújítás utáni Lánchíd forgalmi rendjéről a budapestiek dönthettek, amelyen a szavazók többsége a kerékpárosbarát kialakításra tette a voksát - ezzel megtörtént az első lépése annak, hogy a belváros tengelyében is megerősödjön a Buda és Pest közötti kerékpáros kapcsolat. Azonban a teljes siker eléréséhez folytatásra van szükség, azaz a Lánchídra vezető utakon is lehetővé kell tenni a kerékpárosbarát kialakítást. Legyen biztonságosan kerékpározható a József Attila utca is!

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Ez az útvonal köti össze közvetlenül Budapest szívét, azaz belvárosát a Lánchíddal, a Lánchíd pedig összeköttetést teremt Pest és Buda között. Ha megvalósul ez az ötlet, az nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Lánchíd betölthesse a megújult szerepét a városban – azaz Pest és Buda közötti kapcsolat biztosításán túl a fenntarthatóság szimbólumává is váljon, amely méltán népszerűsíti Budapestet.

Helyszín

A Lánchíd és Andrássy út között a József Attila utcában

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötlet helyszíne nem fővárosi vagy kerületi tulajdonú, hanem a Magyar Államé, ezért az a közösségi költségvetésből nem valósítható meg.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2721
Kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
V. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Barbara Emődy, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás