Vissza

Móricz Zsigmond körtér: meglévő kerékpáros útvonalak összekötése

Leírás

Kapcsolatot kell teremteni a Móricz Zsigmond körtérre befutó összes kerékpáros útvonal között: 1. Bartók Béla út és Fehérvári út között. 2. Villányi út és Fehérvári/Karinthy út között. 3. Villányi út és Bartók Béla út között.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Móricz Zsigmond körtérre 5 irányból futnak be utak, amelyek mindegyikén lehetővé van már téve a biztonságos kerékpározás. Azonban a körtérre érve a Bartók Béla út kivételével mindegyik megszakad, és kapcsolat illetve szabályos lehetőség híján sokszor szabálytalanul közlekednek a kerékpárosok, néha más közlekedőket is veszélyeztetve. A megfelelő kapcsolatok kialakításával nem csak a kerékpáros közlekedés válna biztonságosabbá, de a gépjárművel közlekedők számára is kiszámíthatóbb lenne a kerékpárosok közlekedése, és a gyalogosokkal való konfliktus (zebrán, járdán kerékpározás) oka is megszűnne.

Helyszín

Móricz Zsigmond körtér
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2718
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Barbara Emődy, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás