Vissza

Green Market Fenntarthatósági Kiállítás és Oktatóközpont

Leírás

A Green Market egy olyan helyszín lenne, ahová óvodai és iskolai csoportok, vagy céges csapatok, de akár magánszemélyek és érkezhetnének interaktív programokra, amelyek bemutatnák a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és tanítanák azokat a hétköznapi praktikákat, ismereteket, amelyeket bárki hasznosítani tud a hétköznapi gyakorlatában. Emellett bemutatná a sajátos élethelyzetben (valamely fogyatékossággal) élő emberek életében rejlő kihívásokat és lehetőségeket, illetve azt is, hogy a jövőben milyen eszközök segíthetik ezeknek az embereknek az esélyeit. A Klauzál téri vásárcsarnok évek óta keresi a saját "küldetését". Különösen igaz ez az ingatlan emeleti területeire. A kiállítást ide terveznénk, nem megzavarva ezzel a földszinten zajló kereskedelmi tevékenységet. Az emelet kialakítása a széles folyosókkal és a nagyszámú kisebb üzlethelyiséggel ideális helyszíne lenne egy ilyen interaktív kiállításnak.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A program olyan fontos ismereteket közvetítene, amelyeket jelenleg ilyen koncepciózusan sehol nem kaphat meg a következő nemzedék. Ráadásul nem elsősorban egzakt ismeretek közvetítéséről van szó, hanem egy olyan szemléletről, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a kereskedelem és a reklámok által "ránk erőltetett" fogyasztói magatartás ellenére is józan, mértéktartó, a következő nemzedékek érdekeit is szem előtt tartó attitüdhöz segítse hozzá a jelen és a következő nemzedéket. A program külön értéke lenne, hogy a fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű személyek számára biztosítana munkalehetőséget, illetve egy olyan ügyet,a melyet kiemelten hitelesen tudnak képviselni. A VII. kerületben rengeteg arbnb lakás található, nagyon nagy a külföldi turisták jelenléte. Ha a kiállítás kellően interaktív és kreatív, bónagyszerű vonzerő lehetne a turisták számára is, amel mind Budapest, mind Erzsébetváros számára pozitív lenne.

Helyszín

Klauzál téri vásárcsarnok
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2715
Előzetes kategória
Zöld Budapest
Helyszín
VII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Dely Géza István, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás