Vissza

Green Market Fenntarthatósági Kiállítás és Oktatóközpont

Leírás

A Green Market egy olyan helyszín lenne, ahová óvodai és iskolai csoportok, vagy céges csapatok, de akár magánszemélyek és érkezhetnének interaktív programokra, amelyek bemutatnák a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és tanítanák azokat a hétköznapi praktikákat, ismereteket, amelyeket bárki hasznosítani tud a hétköznapi gyakorlatában. Emellett bemutatná a sajátos élethelyzetben (valamely fogyatékossággal) élő emberek életében rejlő kihívásokat és lehetőségeket, illetve azt is, hogy a jövőben milyen eszközök segíthetik ezeknek az embereknek az esélyeit. A Klauzál téri vásárcsarnok évek óta keresi a saját "küldetését". Különösen igaz ez az ingatlan emeleti területeire. A kiállítást ide terveznénk, nem megzavarva ezzel a földszinten zajló kereskedelmi tevékenységet. Az emelet kialakítása a széles folyosókkal és a nagyszámú kisebb üzlethelyiséggel ideális helyszíne lenne egy ilyen interaktív kiállításnak.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A program olyan fontos ismereteket közvetítene, amelyeket jelenleg ilyen koncepciózusan sehol nem kaphat meg a következő nemzedék. Ráadásul nem elsősorban egzakt ismeretek közvetítéséről van szó, hanem egy olyan szemléletről, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a kereskedelem és a reklámok által "ránk erőltetett" fogyasztói magatartás ellenére is józan, mértéktartó, a következő nemzedékek érdekeit is szem előtt tartó attitüdhöz segítse hozzá a jelen és a következő nemzedéket. A program külön értéke lenne, hogy a fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű személyek számára biztosítana munkalehetőséget, illetve egy olyan ügyet,a melyet kiemelten hitelesen tudnak képviselni. A VII. kerületben rengeteg arbnb lakás található, nagyon nagy a külföldi turisták jelenléte. Ha a kiállítás kellően interaktív és kreatív, bónagyszerű vonzerő lehetne a turisták számára is, amel mind Budapest, mind Erzsébetváros számára pozitív lenne.

Helyszín

Klauzál téri vásárcsarnok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: A kerület mint a piac tulajdonosa a következő állásfoglalást adta: a piac emeletén a közös használatú területek rendezvények, kirakodóvásárok idején rendszeresen hasznosításra kerülnek, ráadásul tűzvédelmi okokból csak limitált terület hasznosítható, így állandó kiállítást nem tudunk fogadni ott.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2715
Kategória
Zöld Budapest
Helyszín
VII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Dely Géza István, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás