Vissza

Érzékenyítő és szemléletformáló közösségi élménynapok

Leírás

A programok során különböző fogyatékossággal élő, képzett tapasztalati szakértők bevonásával lenne lehetőség megismerkedni játékosan és mindenki számára befogadható módon a fogyatékossággal élő személyek életének sajátosságaival és kihívásaival mint pl. vakvezető kutyával közlekedni, kerekesszékkel manőverezni, ülve röplabdázni, szájjal festeni, jelbeszéddel kommunikálni stb. Mindezt humoros, szórakoztató és befogadható módon, játékosan, ami mind a felnőttek, mind a gyermekek számára izgalmas és nagyon értékes tapasztalat. Budapest belvárosában nagyobb forgalmas köztereken lenne érdemes megvalósítani a programot, hogy minél több embernek lehetősége legyen kipróbálni.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Társadalmi integráció. A program által olyan ismeretlen élethelyzeteket élhetnek át a résztvevők személyes tapasztalatokon keresztül, amelyekkel a fogyatékkal élő személyeknek nap, mint nap szembe kell nézniük. A program által a résztvevők új nézőpontokkal gazdagodhatnak és elősegíthetik a fogyatékossággal élő személyek társadalmi integrációját. A résztvevők a tapasztalati szakértők által közelebb kerülhetnek fogyatékossággal élő embertársaikhoz.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2714
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Szamosi-Dely Orsolya, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás