Vissza

"Léleköntő" Családfókuszú fejlesztőközpont, autizmussal élő gyermeket nevelő családok számára

Leírás

Valamely kerületi Önkormányzat (jelenleg az Erzsébetvárosi, a Józsefvárosi és az Újbudai Önkormányzattal állunk szorosabb kapcsolatban) által felajánlott kb. 200nm-es ingatlan lehetne alkalmas a program helyszínéül. Egy konkrét helyszínt már megtekintettünk a Kosztolányi Dezső térnél, amely mind elhelyezkedése, mind beosztása szempontjából ideális lehetne a célra. Az ingatlan felújítására és berendezésére a pályázható összegből kb. 40-50 millió Ft-t lenne szükséges költeni. A fennmaradó összeg hozzájárulhatna a program fenntartásához, évi 14-16 millió Ft-tal. A program hosszú távú fenntarthatósága úgy lenne megvalósítható. hogy részben "Támogató szolgálat" normatív támogatásából, részben pályázatokból, részben szülői hozzájárulásból, részben pedig a jelen pályázat által biztosított összegből. A programban 8-10 szakember (gyógypedagógus, pszichológus) működne közre. Fontos cél lenne, hogy minden a programba bevont család az életminőségét befolyásoló mértékű szakmai támogatást kapjon.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az autizmussal élő gyermekeket nevelő családok kilátástalan helyzetben vannak. A gyermek sajátos viselkedésének beazonosítása és később az autizmus tényének elfogadása is nehézség a szülő számára. Ha a szülő megkapja a diagnózist, nincs olyan kapaszkodó számára, amely alapján tudhatja, hogy mitévő legyen. Egy olyan hely lenne a "Léleköntő", ahol a szülőknek irányt mutatnak ebben a mind lelkileg, mind a család életszervezése szempontjából kiemelten nehéz helyzetben. Segítenek: feldolgozni a traumát a szülőknek, Segítenek összehangolni mindazokat a hatásokat, amelyek az adott gyermeket érik. Segítenek a szűk család életrendjét kialakítani, segítenek a nagycsalád felé a kommunikációban, segítenek az esetleges intézményekkel (óvoda, iskola) kapcsolatos kommunikációban, kialakítva a gyermek életének minden szereplőjénél egy olyan közös látásmódot, amely a legoptimálisabb környezetet biztosítja a gyermek fejlődéséhez. És a legfontosabb, hogy reményt, bátorítást adnának a családoknak!
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2711
Előzetes kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Dely Géza István, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás