Vissza

Mindenki számára hozzáférhető energetikai nyilvántartás az önkormányzati ingatlanokról

Leírás

Hasznos lenne egy mindenki számára hozzáférhető energetikai nyilvántartás az önkormányzati ingatlanokról. Egy ilyen energetikai nyilvántartás tartalmazhatná az ingatlanok részletes alaprajzait és 3d rajzait, a nyílászárók minőségét, az ingatlanok havi energiafogyasztását, a fűtött légköbméterek számát. Ezen kívül minden olyan adatot tartalmazhatna, ami hasznos információt ad az ingatlant felújításában vagy hasznosításában részt vevő stakeholdereknek, standard módon előállítható és nem aránytalanul drága/gazdaságtalan megszerezni az ingatlanról.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Akkor tudunk majd az önkormányzati ingatlanok hasznosításával kapcsolatban jobb döntéseket hozni, amikor jobb, könnyebben elemezhető információk állnak rendelkezésre a döntéshozók számára. Ha lenne egy ilyen mindenki számára hozzáférő, nyílt adatokkal rendelkező nyilvántartás, akkor sokkal könnyebb lenne az önkormányzat területén élő lakóknak látni a valós helyzetet, hogy az önkormányzati ingatlanok hűtése/fűsése mennyi forrást igényel. Könnyebben tudnák megérteni a lakók, hogy miért indokolt eladni, felújítani egyes ingatlanokat, miért kell erre az önkormányzati forrásokat költeni. Jobban tudnák ellenőrizni azt, hogy mire is megy el a pénzük. Továbbá az ingatlanok felújításának munkálataira pályázó vállalkozók vagy az ingatlanok megvételére pályázó vállalkozóknak, társadalmi szervezeteknek vagy magánszemélyeknek jelentősen kiszámíthatóbbá, kockázatmentesebbé tudná tenni az életét, ha ezek az információk jó minőségben, részletesen, egységesen a rendelkezésükre állnának.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2708
Előzetes kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Áncsán Márton, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás