Vissza

Legyen a Keleti pályaudvar kerékpárral is minden irányból biztonságosan megközelíthető!

Leírás

Amíg a Rákóczi úton nem lehet biztonságosan kerékpározni, addig tegye lehetővé a főváros, hogy kerékpárral minden irányból biztonságosan és komfortosan lehessen megközelíteni a Baross teret a szomszédos városrészekből. 1. A Rákóczi úton a Berzsenyi utcai csomóponttól kerékpársáv kialakítását kérjük a Kerepesi út irányába a meglévő kerékpársávig. 2. A Baross tér-Rottenbiller utcai torkolatban a Thököly út felől érkező kerékpársáv átvezetését kérjük a Fiumei út felé vezető irányba, majd ebből a csomópontból a Fiumei úton kerékpársáv legyen kialakítva a Légszesz utcáig. 3. A Thököly úti kerékpársáv mindegyik irányban legyen összekötve a Keleti pályaudvar körüli kerékpáros gyalogos zónával biztonságos és komfortos módon. 4. A belváros felé vezető Dembinszky utca elérhetőségéhez kerékpáros átvezetés szükséges a Thököly úton és amennyiben lehetséges, a Nefelejcs utca kockaköves burkolata a szükséges szélességben legyen aszfaltra cserélve.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A kevésbé gyakorlott városi kerékpározónak könnyen fejtörést okozhat a Keleti pályaudvar megközelítése kerékpárral, szabályosan. A város legforgalmasabb pályaudvaránál MOL Bubi állomás is ösztönzi az arra járókat, hogy váltsanak bringára, azonban ez nem elegendő, amíg nem közelíthető meg biztonságosan és szabályosan bringával is a pályaudvar. A fejlesztés lehetővé tenné, hogy a pályaudvarhoz érkező, vagy onnan kerékpárral indulók bekapcsolódjanak a város bringás ütőerébe, kihasználják a kombinált közlekedés adta lehetőségeket. A fejlesztés lehetővé teszi, hogy minél több ember számára váljon vonzóvá a kerékpározás, ezzel is hozzájárulva főváros stratégiai céljainak megvalósulásához.

Helyszín

Baross tér, Rákóczi út, Fiumei út, Kerepesi út, Thököly út, Nefelejcs utca

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2707
Kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
Barbara Emődy, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás