Vissza

Legyen a Keleti pályaudvar kerékpárral is minden irányból biztonságosan megközelíthető!

Leírás

Amíg a Rákóczi úton nem lehet biztonságosan kerékpározni, addig tegye lehetővé a főváros, hogy kerékpárral minden irányból biztonságosan és komfortosan lehessen megközelíteni a Baross teret a szomszédos városrészekből. 1. A Rákóczi úton a Berzsenyi utcai csomóponttól kerékpársáv kialakítását kérjük a Kerepesi út irányába a meglévő kerékpársávig. 2. A Baross tér-Rottenbiller utcai torkolatban a Thököly út felől érkező kerékpársáv átvezetését kérjük a Fiumei út felé vezető irányba, majd ebből a csomópontból a Fiumei úton kerékpársáv legyen kialakítva a Légszesz utcáig. 3. A Thököly úti kerékpársáv mindegyik irányban legyen összekötve a Keleti pályaudvar körüli kerékpáros gyalogos zónával biztonságos és komfortos módon. 4. A belváros felé vezető Dembinszky utca elérhetőségéhez kerékpáros átvezetés szükséges a Thököly úton és amennyiben lehetséges, a Nefelejcs utca kockaköves burkolata a szükséges szélességben legyen aszfaltra cserélve.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A kevésbé gyakorlott városi kerékpározónak könnyen fejtörést okozhat a Keleti pályaudvar megközelítése kerékpárral, szabályosan. A város legforgalmasabb pályaudvaránál MOL Bubi állomás is ösztönzi az arra járókat, hogy váltsanak bringára, azonban ez nem elegendő, amíg nem közelíthető meg biztonságosan és szabályosan bringával is a pályaudvar. A fejlesztés lehetővé tenné, hogy a pályaudvarhoz érkező, vagy onnan kerékpárral indulók bekapcsolódjanak a város bringás ütőerébe, kihasználják a kombinált közlekedés adta lehetőségeket. A fejlesztés lehetővé teszi, hogy minél több ember számára váljon vonzóvá a kerékpározás, ezzel is hozzájárulva főváros stratégiai céljainak megvalósulásához.

Helyszín

Baross tér, Rákóczi út, Fiumei út, Kerepesi út, Thököly út, Nefelejcs utca

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2707
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Barbara Emődy, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás