Vissza

Budapest RatCatchers

Leírás

Budapest egészében és a belső kerületekben is jelentős a rágcsáló, patkány populáció. Ezzel a programmal a kóbor és a menhelyeken lévő macskákon segítenénk és ők is segítenének a rágcsáló és patkány helyzetet rendezni. Ez egy sokkal "zöldebb", működő, hosszútávú módja a rágcsálóírtásnak illetve a populációjuk kordában tartásának. Budapesti és kerület önkormányzat feladatai: A program megírása, szervezése, fenntartása,felügyelete. Állat menhelyek kiválasztása, szerződtetése. Programhoz szükséges pénzügyi támogatás és eszközök biztosítása. (Autók, Nyakörvek, chippek, szigetelt macskaházak, ketrecek, állateledel stb.) A menhelyekkel együtt a Macskák gondozóinak felvétele, betaníttatása, fizetése. Programba beválasztott és szerződött menhelyek támogatása. Marketing.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Nagyon sok kóbor és menhelyi macska van akiket nem lehet örökbe fogadni, elaltatnának. Ezzel a programmal a kiválasztott macskák új esélyt kapnának, hasznuk, feladatuk, életük lenne a városban. Segítenének rendbe tartani a kerületek rágcsálókkal teli részeit. A hivatalos "RatCatchers" macskák már csak a jelenlétükkel/feromonjaikkal elriasztanák a kerületekben elszaporodó rágcsálókat és segítséget nyújtanának az elkapásukban is. Amíg vegyszeres megoldások mérgezik a környezetünket addig a macskák hosszútávú, emberi és zöld megoldást nyújtanak. A macskamenedékek elhelyezését és macskákat a város különböző pontjain magán illetve önkormányzati intézmények is igényelhetik: raktárak, irodák, társasházak, boltok, piacok, közterek, stb. A menhelyek támogatást nyernek a programmal. A program munkahelyeket teremt. Egy jól kitalált programmal a macskák béreltetése akár pénzbevételt is jelenthet a menhelyek és az önkormányzat számára. Lásd alább a linken a Chicagoi példát: t.ly/73NvR

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2706
Előzetes kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Lendvai András, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás