Vissza

Ne a járdán rollerezz, bringázz! Kerüljön a helyére a mikromobilitás!

Leírás

Rollerrel, bringával a Bécsi út és a Szentendrei út közti terület nem jól megközelíthető: Kaszásdűlőre és Óbudára csak autók közt, vagy a Duna mentén lehet eljutni - pedig nagy részük nem is közvetlenül a Duna mellett található. Ideális útvonal lenne a terület elérésére és a két út elkerülésére, ha köztük egy jól használható, biztonságos útvonal jönne létre azoknak, akik nem autóval utaznak vagy a tömegközlekedést használják. A Szőlő utca - Vihar utca - Huszti út erre kifejezetten alkalmas lenne, mert a lakott területeket közvetlenül érinti, viszont egyik út sem fő forgalmi ütőere a kerületnek és a városnak. Az egyes szakaszok külön megoldásokat igényelnek, azonban ha kialakul egy biztonságos ösvény, akkor Kaszásdűlőről félelem és nagy kerülők nélkül el lehetne jutni a Nagyszombat utcáig és a Kolosy térig, ahonnan az Árpád-fejedelem útján és a rakpart menti kerékpárúton elérhető a belváros.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Jelenleg Óbuda Szentendrei út és Bécsi út közti területét sokan használják a nagyobb, többsávos utak menekülőútjaként. Ennek következtében hiába van a Szőlő utcában 30-as sebességkorlát, hiába szűk a Vihar utca déli része a parkolóktól, az északi az út kialakítása miatt, az arra autózók minél gyorsabban át akarnak jutni a területen. Ez veszélyt okoz a piacon vásárolni vagy vásárlásból haza igyekvőknek, az iskolából kijövő gyermekeknek, a csak lassabban haladni tudó embereknek. Habár számukra ott a járda, a veszély miatt sokan rollerrel, kerékpárral is ott közlekednek, szűk helyen, nagy sebességgel. A Szőlő utca - Vihar utca - Huszti út roller- és kerékpárosbarát átalakítása segítene a járdán haladókat leterelni az úttestre, így növelve mindenki biztonságát: az elérhető sebesség csökkentésével ezeken az utakon közelebb kerülne a roller, bringa és az autó tempója, a járdát pedig továbbra is használhatnák a gyalogosok.

Helyszín

Szőlő utca - Vihar utca - Huszti út
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2701
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
III. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Tajti András, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás