Vissza

Biztonságos gyalogátkelés létesítése a Rákosmezei tér környékén élők számára

Leírás

Lámpás kijelölt gyalogátkelőhely létesítése az Egressy úton, illetve a Cinkotai úton a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében. Ennek keretében a vízelvezetés és a közvilágítás fejlesztése is.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A környéken, mivel nincs kijelölt zebra, elég nagy sebességgel közlekednek az autók, itt jár a 77-es trolibusz is, aminek a megállója sajnos nem közelíthető meg biztonságosan. Csak a szerencsén múlt, hogy eddig még nem történt halálos baleset a környéken, mivel évek óta megoldatlan probléma. Az egyetlen bolthoz is át kell menni az Egressy úton, de sehol nincs zebra, legközelebb csak a Miskolci útnál. Sok idős, nehezebben mozgó ember is él a Rákosmezei tér vonzáskörzetében, számukra is potenciális veszélyt hordoz, ha át akarnak menni akár az Egressy, akár a Cinkotai út másik oldalára, de a babakocsit toló kismamák sem tudnak átszaladni a rendre arra száguldozó autók elől. Évtizedes probléma lenne megoldva, illetve balesetmegelőzési célja is lenne a gyalogátkelőhely létesítésnek ezen a környéken.

Helyszín

Egressy út-Cinkotai út-Rákosmezei tér

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2700
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XIV. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Kisné Szivcsovics Nikolett, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás