Vissza

A Lánchíd kerékpáros elérhetőségének javítása Budán

Leírás

A Lánchídhoz vezető legrövidebb és legközvetlenebb útvonal biztonságos kerékpározhatóságának kialakítása a cél. A felújítás utáni Lánchíd forgalmi rendjéről a budapestiek dönthettek, amelyen a szavazók többsége a kerékpárosbarát kialakításra tette a voksát - ezzel megtörtént az első lépése annak, hogy a belváros tengelyében is megerősödjön a Buda és Pest közötti kerékpáros kapcsolat. Azonban a teljes siker eléréséhez folytatásra van szükség, azaz a Lánchídra vezető utakon is lehetővé kell tenni a kerékpárosbarát kialakítást. Legyen biztonságosan kerékpározható az Alagút, a Mészáros utca és a Márvány utca is!

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Pest és Buda kerékpáros kapcsolatában rendkívül nagy jelentőségű ez az útvonal, hiszen felesleges kerülő és szintemelkedés nélkül köti össze a két városrész belvárosait (Deák tér - Alkotás utca). Többen fogják a kerékpárt választani, ha biztonságos kerékpáros útvonalon haladhatnak, ezzel is hozzájárulva az élhetőbb városi környezet megteremtéséhez.

Helyszín

A Lánchíd és Alkotás utca között az Alagút - Mészáros utca - Győző utca - Márvány utca tengelyben

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2698
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
I. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Barbara Emődy, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás