Vissza

Nemdohányzók védelme

Leírás

Figyelemfelhívó és tájélkoztató plakátok megtervezése és kihelyezése. Közterületfelügyelők képzése. Határozott munkaidővel plusz munkaerő foglalkoztatása. Szobor állítás.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Többévtizedes egészségügyi előnyök. Több egészségesebb ember. Több egészségben eltöltött évek. Környezet és talaj szennyezésének csökkentése(csikk). Kevesebb műanyaghulladék(csikk). Kevesebb füst. Van törvényünk a nemdohányzók védelméért, amit nem ismernek az emberek, és a hatóságok nem tartatnak be. Több fázisú programot ajánlok a nemdohányzók védelméért: 1. Figyelemfelhívó, tájékoztató plakátok a törvény hatályáról, dohányzás rossz hatásairól, nem dohányzás/leszokás előnyeiről. Kibocsátott füst, eldobott csikkek, és nem eldobott csikkek hulladékfeldolgozásának problémáiról. Alternatív lehetőségeket felmutatni. Érzékeltesse a lehetséges büntetés mértékét, elrettenteni kettes ponttól. 2. Kiképezni közterület felügyelőket, rendőröket a törvényről. Türelmi idő után nagy lefedettségű razziákat tartani, nagy létszámmal. 3. Szobrot állítani a nemdohányzók védelméről. Olyan helyre, ahol tilos dohányozni, de gyakran nem tartják be. Kiírni pályázatot, és a legkifejezőbb alkotást megvalósítani.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2691
Előzetes kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Jakab Sándor, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás