Vissza

Emberizmust! Alkossuk meg közösen az Emberista Zászlót!

Leírás

Az egyetemes embertisztelet jelképeként indítson a Főváros egy felhívást mindenkinek és bárkinek, hogy közösen megalkossuk az Emberista Zászlót. Tűzzünk ki egy új világnapot, nemzeti és nemzetközi ünnepnapot, amelyen évente mindig más formatervvel, de mindig közösségileg alkotjuk meg az Emberizmus Zászlaját, amit ki is tűzünk a Városházán, és felajánljuk minden intézménynek, hogy tűzze ki a jeles napon.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A kirekesztés, a táborlogika, a saját identitásunk más emberek, csoportok rovására, velük szemben való definiálása olyan erős késztetésünk társadalmi lényként, hogy azzal nagyon sok fájdalmat, szenvedést okozunk. Lehet, hogy a biológiai fejlődésünk olyannyira lassan követi le a kulturális, kognitív átalakulásainkat, hogy emiatt is kialakul egy disszonancia a lényünkben, és a társadalmi lény működésében, de akárhogyan is legyen: a közeledés a fenntarthatóság szempontjából akár oppurtunista szemmel nézve is egy hatékonyabb stratégiát feltételez... Szóval, az egymáshoz odafordulás, a komfortzónánkból kilépés, a szeretetérzések aktív ösztönzése, egyéni és társadalmi szinten, minderre: alkossunk meg egy emberszerető, humanista, közösségből gyúrt szimbólumot, amit akár évente cserélünk, hogy mindig új alkotók is beletehessék az elképzeléseiket.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2685
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Juhász Veronika, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás