Vissza

Barátkozó Padok

Leírás

Helyezzünk ki olyan padokat, amik egy térképen is szerepelnek, és amikre - ha leül valaki, akkor az azért (is) van, mert szeretné, hogy mellé üljön valaki beszélgetni, vagy meghallgatni őt - ha leül valaki egy bizonyos időszakban/napon, akkor az azért van, mert ott egy pszichológus, mentálhigiénés szakember ül, akihez be lehet jelentkezni pro bono aktív figyelemre, lelkisegélyre. Pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek, gyakornokok bevonásával legyen ez egy pro bono felajánlási lehetőség, és jöjjön létre egy hálózat az időpont-beosztásokra, és a mindenki számára elérhető térképre, időpont foglalással. A Főváros toborozza a szakembereket, valósítsa meg a térképes feliratkozó rendszert, és helyezze ki a padokat.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Azért, mert - a városi életmód magában kódolja az elszigetelődést, és minden olyan kezdeményezés, ahol a kapcsolódást, az önreflexiót, a megértést és az AKTÍV FIGYELEM ADÁST gyakorolhatják az emberek, az gyógyító! - az országban általánosan rossz állapotban vagyunk lelkileg és alacsony a reziliencia szintünk, és/vagy nem tudjuk megkülönböztetni a rezilienciát az áldozatszereptől. Dupla-triplafenekű játszmákat játszunk, és nincsen erre semmi rálátásunk. Nagyon sok szeretetenergia kell, hogy ezt megváltoztassuk, ezért, ha bárkinek van ilyenje, akkor azt biztonságos, belátható keretek között, ha felajánlhatja: bomba erővel fog hatni idővel. Adjuk meg erre a lehetőséget, legyen az emberenergia egy ajándék, amit magunknak, egymásnak adunk.

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2684
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Juhász Veronika, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás