Vissza

Üllői úti kerékpársáv felesleges lámpáinak megszűntetése

Leírás

Az Üllői úton vannak olyan lámpák, amiknek az a szerepük, hogy az Üllői út északi oldalán lévő utcákból ki lehessen kanyarodni, például a Futó utcáról. Hasonló a helyzet a Nagy Templom utcánák. Mivel a kerékpársáv itt védett, ezért ilyenkor ott haladva nem lehet keresztező forgalom, így nincs értelme annak, hogy a lámpa vonatkozik a kerékpárútra is. Ezért kérném ide kiegészítő tábla vagy kerékpáros lámpa kihelyezését, ami mindig engedi a szabad haladást. (A csatolt képen még a kerékpársáv előtti állapot látható, de erről a kereszteződésről van szó, a lámpa jelenleg megfogja a bicikliseket)

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Nem kellene feleslegesen megállni kerékpárral, ahol semmi keresztező forgalom nem lehet.

Helyszín

Üllői út

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötlet forgalomszabályozási kérdést érint, ami a közösségi költségvetésből nem valósítható meg. Javasoljuk az illetékes Budapest Közút Zrt. közvetlen megkeresését a budapestkozut@budapestkozut.hu címen vagy a Járókelőn ( https://jarokelo.hu/ ) keresztül.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2679
Kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Varga Balázs, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás