Vissza

Adózás helyett kapózást! Add az 1%-od a helyben maradó adóért!

Leírás

Szervezzünk adó 1% felajánlásra buzdító kommunikációs kampányt, és ünnepe(ke)t, az adóbevallást megelőző 3 hétben. Tájékoztassunk arról, miért jó a helyben maradó adó, konkrét számokkal támasszuk alá, miylen civil szervezetek működését hogyan támogatja ez, és a város helyi bevételeire ez milyen hatással van. Legyen vita, és tájékoztató kampány arról, hogy MI AZ ADÓFORINTOK ÚTJA, hogyan érinti ez a Fővárost, és a megyéket? Legyen vita arról, hogy milyen célokra érdemes a tehetősebb régiókból/kerületekből adó 1%-ozni a kevésbé szerencsés környékeket támogató ügyek szorgalmazására, és hogyan szerveződjük erre a legjobban, a helyben maradó adó előnyeit is figyelembe véve. Szervezzünk összkerületi akciókat, eseményeket erre. Legyenek kiemelt tájékoztatások, hogy hogyan kell felajánlani az 1%-ot. Legyenek utcai adó 1% felajánló tabletes önkénteses akciók, Fővárossal, kerületi összefogásokkal. Legyen elismerő díj az adó 1%-ot begyűjtő civil szervezeteknek, vagy más ösztönző játék erre.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az emberek nem értik, mi történik az adónkkal, és ez részben a közigazgatás, a politika hiányossága, elmaradása. Bár az adórendszer hagy kívánni valókat maga után, valójában mindannyiunk érdeke, hogy SZERESSÜNK ADÓZNI! Ez az egyik legfejlettebb cselekvő szolidaritási intézmény. A helyben működő civil szervezetek adó 1% bevételeiket rendszerint a helyi működésükre költik el, tehát ez a helyi bevételeket erősíti, ami növeli az adóerőképességet, ami alapján a feladatellátási normatívát is számolja a kormányzat! Az adóerő képességet közben meg senki sem érti: pedig ez lenne az egyik legfonotsabb infó, amit a köznek érteni, tanulnia kéne, óvodás kortól akár, játékosan :) Az egyházi dupla normatíva vs a civil normatíva kérdéséről is érdemes széleskörű vitát ösztönözni, közösségi belátás alapján javasolni a progreszzív továbblépést. Ösztönözné a javaslta, hogy az emberek tudatosabban, szívügyeik szerint bánjanak az adójukkal, és esetleges elégedetlenségük esetén határozottabban álljanak ki.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2676
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Juhász Veronika, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás