Vissza

Járdánparkolás megszüntetése legalább 20 utcaszakaszon a belvárosban

Leírás

A járdánparkolás beszüntetése legalább 20 db olyan jelentős gyalogosforgalmú utcaszakaszon a Nagykörúton belül és Újlipótvárosban, ahol a járda szélessége nem éri el a törvényben előírt 150 cm-es szélességet.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A mozgásukban korlátozottaknak, időseknek, babakocsit tolóknak, kézenfogva sétálóknak, kerékpárt tolóknak és mindenkinek segít, hogy kényelmesebben haladhasson a járdán, amiből még a 150cm szélesség sem elég.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötlet forgalomszabályozási kérdést érint, ami a közösségi költségvetésből nem valósítható meg. A Budapesti Polgári Kezdeményezés ( https://peticio.budapest.hu/ ) keretében beadható szabályozással, a város életével kapcsolatos javaslat. Javasoljuk továbbá konkrét helyszínnel az illetékes Budapest Közút Zrt. közvetlen megkeresését a budapestkozut@budapestkozut.hu címen vagy a Járókelőn ( https://jarokelo.hu/ ) keresztül.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2671
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Rádai Dániel, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás