Vissza

30-as zónák kialakítása a belvárosban

Leírás

30 km/órás sebességcsillapított övezetek kijelölése a városban minden mellékutcára kiterjesztve a közlekedés lassítását szolgáló fizikai beavatkozások megvalósításával, egyben lehetővé téve ha a körülmények engedik az egyirányú mellékutcák megnyitását a kétirányú kerékpáros közlekedésnek. Elsőként az Alkotás utca - Villányi út - Karolina út - Hamzsabégi út - Szerémi út - Könyves K. krt. - Hungária krt. - Róbert K. krt. - Vörösvári út - Bécsi út - Margit krt. - Krisztina krt. - Alkotás utca területen belüli zónák kijelölése. A program indulhat a Nagykörúton belüli területtel, majd az Akotás utcán belüli területtel.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Budapesten számos lakóterületen él most is 30-as sebességcsillapítás, de jó lenne ezt további területeken is átfogóan bevezetni, a közlekedésbiztonság javítása érdekében.

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötlet forgalomszabályozási kérdést érint, ami a közösségi költségvetésből nem valósítható meg. A Budapesti Polgári Kezdeményezés ( https://peticio.budapest.hu/ ) keretében beadható szabályozással, a város életével kapcsolatos javaslat. Javasoljuk továbbá az illetékes kerületi önkormányzatok megkeresését, akik kezdeményezhetik a forgalmi rend módosítását.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2670
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Rádai Dániel, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás