Vissza

Kerepesi út kerékpározhatóságának megteremtése

Leírás

Az Asztalos Sándor utca és az Örs Vezér tere között a Kerepesi út kerékpározhatóságának megoldása elsősorban járdán.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Kerepesi úton nincsen érdemi kerékpáros infrastruktúra az Asztalos Sándor úttól az Örs vezér teréig. . A komfortérzet növelése érdekében javasolt 40km/h-s sebességkorlátozás alkalmazása. Cél az előrelépés a biztonságosabb kerékpározás érdekében, a közlekedési konfliktusok, stresszfaktorok enyhítése.

Helyszín

Kerepesi út

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az Asztalos Sándor utca és a Dózsa György út között jelenleg is használható a szervizút kétirányban kerékpározásra. A Dózsa György út és a Hungária körút között hamarosan várható kerékpáros fejlesztés magánberuházás keretein belül. A Hungária körúton kívüli útszakasz tervezett útfelújítása során kerékpáros infrastruktúra is kialakításra kerül majd. Ezen szakasz kerékpáros fejlesztése nem valósítható meg teljeskörű felújítás nélkül, ez viszont túlmutat a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható maximális, 120 millió forintos költségkeretén.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2667
Kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XIV. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Rádai Dániel, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás