Vissza

Kerékpáros nyom és 20-as tábla a Szabadság hídra

Leírás

Kerékpáros nyomok felfestése a Szabadság híd úttestjére, a híd végeinél a kerékpárút felvezetése a híd útpályájára (a járda helyett), és 20-as sebességkorlátozás bevezetése a hídon.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Gyakori konfliktusokat szül gyalogosok és kerékpárosok között, hogy sok kerékpáros szabálytalanul a járdán hajt a Szabadság hídon. Ennek okai: - Sokan veszélyesnek ítélik meg az úttesten való haladást, - Illetve az autóval közlekedők is gyakran úgy érzik, hogy nem ott van a kerékpárosok helye (ennek eredménye sokszor dudálás, veszélyes előzések) - A hídra felhajtás előtt a kerékpárút jelenleg a járdára van felvezetve, ez is tévesen azt sugallja, hogy ott kéne átkelni. A kerékpáros nyom és a felvezető szakaszok átalakítása egyértelművé tennék mindenki számára a helyes közlekedést. A 20-as sebességkorlátozás miatt pedig csökkenne a sebességkülönbség az autók és kerékpárok között, minimális időveszteség mellett növelve a biztonságot.

Helyszín

Szabadság híd

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2665
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
V. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Varga Balázs, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás