Vissza

Krúdy-negyed minimalista megvalósítása

Leírás

a) Bár a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum jó programokat szervez, hasonlóan az Óbudai Társaskörhöz, a Kéhli pedig továbbra is magas színvonalú étterem, a Mókus sörkertből sajnos koreai étterem lett, és az egész tervezett Krúdy-negyed valójában nem szerveződött meg. b) Infrastruktúra szempontjából elkeserítő a helyzet, a Kiskorona utca macskaköves ugyan, de legalább járható, a Mókus utca azonban sáros, kátyús, esőben és hóban nagyon nehezen járható, alapvetően bokatörő, rendkívül kátyús, babakocsival szinte megközelíthetetlen, miközben a tőszomszédságunkban itt van egy ötcsillagos szálloda (az Aquincum), fizetőképes kereslettel. Javaslat: - A meg nem valósult Krúdy-negyed hangulatának megjelenítése komplex programokkal, és az utcák állapotának javításával. - Korhű lámpák kihelyezése. - A régi, szanálás előtti utcakép megjelenítése falfestményeken (jó példák a könyvgerincek a Tanuló utcai ház falán) vagy olyan textílián, ami a Promenádon takarja a gazdátlan ház falát.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

1. Életminőséget javítana. 2. Erősítené az óbudai identitást. 3. Javítaná a turizmusvonzó képességet, bevételt generálna a környék vendéglátóipari vállalkozásai számára, és biztos, hogy a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum forgalmát is növelné.

Helyszín

Kiskorona és Mókus utca környéke, Óbuda

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötletben leírt városképi átalakítás jelenleg nem megvalósítható, mert a kerületi önkormányzat jövőbeli fejlesztési tervei érintik a területet. A helyi érdekeltségű események szervezéséhez a Főváros Budapest Tuning projektje biztosít pályázati lehetőséget. https://www.budapesttuning.hu/
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2654
Kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
III. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
KM Angéla, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás