Vissza

Hajléktalan Művészek Epreskertje és Kávézója

Leírás

Ezt a területet jól lehetne alkalmazni arra, hogy a főváros által gondozott zöldterületek száma növekedjen és azt az itt élők birtokba vehessék. Ehhez szabadtéri felnőtt játszóteret (petanque, szabadtéri edzőterem stb), kávézót, virágoskert kialakítását, sétányokat, pihenőrészeket, padokat, kiülőket és minden olyan lehetőséget befogadnánk, ami nyilvános közösségi kertté alakítaná ezt a területet. Ehhez szükséges, hogy a területet elrendezzük, valamint berendezzük kerti bútorokkal, szabadtéri kondiparkot alakítsunk ki, illetve eső ellenvédő pergola készülhessen. Nyilvános illemhelyeket, szelektív hulladékgyűjtőket telepítsünk, komposztálót és magas ágyást építsünk.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A kialakításra kerülő közösségi kert egyaránt lehetőséget biztosít a pihenésre, rekreálódásra a kerületi lakosok és a hajléktalan emberek számára is. Helyszíne lehet a hajléktalan emberek kreatív-és szabadidős tevékenységeinek (pl. festés, művészetterápiás foglalkozások, felnőtt játszótér). Művészetük közönséggel találkozhasson, az elkészült művek hidat képezhessenek a befogadó közönség és alkotóik közt. A kultúránkat ápolva, a hajléktalan emberekkel közösen szervezve létrejöjjön egy zenei kör. Alakuljon zenekar, akár önálló zenei előadások megvalósítására. Az állatasszisztált képzőhelyekkel együttműködve gyakorlati terep legyen. A hajléktalan emberek a nevelésbe vett gyermekikkel, a gyermekek érdeke szerinti kulturált és semleges területen tarthassanak kapcsolatot. A hajléktalan emberekkel kapcsolatos sztereotípiák változzanak, lehetőség nyíljon arra, hogy kulturált körülmények között találkozhassanak a hajlék nélkül élők és a lakók, részükre közös programokat szervezzünk.

Helyszín

Budapest, 8. kerület, Könyves Kálmán körút 84. (a BMSZKI hajléktalanellátó intézménye előtt található jelentős zöld terület, amely tömegközlekedéssel könnyen elérhető)

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2650
Kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
Hunyadi Anett, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás