Vissza

Római örökség élővé tétele

Leírás

a) A Flórián térre vonatkozóan a 2023-as költségvetési ötletek között szerepelt ez: "Elsősorban az utak járhatóságára fókuszálva a park megújítása, az esővíz elvezetése, beszivárogtatása." A járhatóság hiánya esőben valóban probléma, de kicsit komplexebben szemlélve a dolgot, az egész tér állapota méltatlan, ahhoz képest, hogy milyen romok helyezkednek el a közvetlen közelében. A jelenlegi fő funkciója a kutyafuttatásra koncentrál. A nagy alapterületet kihasználva egy összefüggő zöld területet, többfunkciós modern, karbantartható közparkot lenne érdemes létrehozni, kihasználva a turisztikai attrakciókat is, amelyek most az aluljáró állapota miatt inkább elriasztják a látogatókat és az átkelő forgalmat is. Az aluljáróban a galambhelyzet áldatlan, a födémben fészkelő galambcsaládok további szaporodását akadályozni kellene. b) A Pacsirtamező utca 65. alatti, zárva tartó Táborvárosi Múzeum kerítésére érdemes lenne információs táblákat és fotókat kihelyezni, ha már bemenni nem lehet.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

1. A Flórián tér Óbuda egyik legforgalmasabb területe, nagy az átmenő forgalom, érdemes lenne kihasználni, a városi hőszigetek csökkentése érdekében a füves, cserjés borítottság mellett a fák számát növelni, funkciók szerint elválasztva azt egyes részeket. A különböző célból a parkba látogatók száma és így a kihasználtság bizonyára ugrásszerűen növekedne, az életminőséget érzékelhetően javítva, akár közösségszervező erővel is bírva. 2. Még a Flórián áruház és a környék kisboltjainak forgalma is nőhet. 3. A turisták számára komfortosabb és biztonságosabb környezetet jelentene, ami további forgalmat generálna, lehet, hogy hidegkonyhás vendéglátóipari egységeket is fenn tudna tartani a park, legalább nyáron.

Helyszín

Flórián tér

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2649
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
III. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
KM Angéla, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás