Vissza

Damjanich utcai védett kerékpársávok

Leírás

A Damjanich utca külső Erzsébetváros főutcája: a helyiek itt vásárolnak, számos étterem található, a sétálást fasor teszi kellemessé, a közlekedést trolibusz szolgálja. Javaslatom a parkolósáv párhuzamossá tételével védett kerékpársávok kialakítása a fasor és a parkoló között, kellő biztonsági távolsággal, forgalomtechnikai eszközökkel.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Budapest Kerékpárforgalmi főhálózati tervében a Damjanich utca főhálózati elem, így nem csak kerületi, hanem városi szintű jelentőséggel bír, ami által sok helyi és környékbeli ember számára teheti vonzóvá a kerékpárral való közlekedést. Az utca kerületi központi szerepe is indokolja, hogy az aktív közlekedési módok több helyet kapjanak, a parkolás pedig valamelyest kevesebbet, ami hozzá fog járulni a hősziget hatás csökkentéséhez, és a közterületek méltányosabb felosztásához. Az ötlet egy későbbi átfogó, zöldfelületeket, gyalogátkelőhelyeket, járdákat, csomópontokat is érintő komplex felújítás előfutára lehet.

Helyszín

Damjanich utca
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2645
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
VII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Bereczky Ákos, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás