Vissza

Kerékpározásbarát főhálózat fejlesztése Budapesten

Leírás

A Közgyűlés által elfogadott Kerékpárforgalmi főhálózati terv alapján a BKK terveztessen és építtessen kerékpárutakat, kerékpársávokat, csomópontokat olyan helyeken, ahol eddig semmi nem segítette a biztonságos kerékpározást.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Budapest költségvetésében nincs kerékpárosbarát fejlesztésekre dedikált forrás, miközben 2030-ra meg kellene ötszörözni a kerékpárral közlekedők arányát. Az ötlet azért fontos, mert ennyi pénzt akár csak tervezésre, tízszeresét pedig kivitelezésre is el kellene költeni évente, hogy elérjük a Közgyűlés által megszavazott stratégiai célt, hogy minél több ember számára legyen vonzó Budapesten kerékpárral közlekedni.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: A korábbi évektől eltérően nem kerülhetnek konkrét helyszín megjelölése nélkül szavazólapra olyan ötletek, amelyek kifejezett célja a város valamely pontjának – helyszínének – megváltoztatása, így az ötlet a városi épített infrastruktúrát lényegesen befolyásolja, és várható megvalósítási költsége sem állapítható meg a megvalósítás helyszínének ismerete nélkül. Az ötletben leírt cél, tevékenység ugyanakkor számos, a helyi nagy vagy a helyi kis ötlet kategóriában szavazólapra kerülő javaslatban tükröződik.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2644
Kategória
Zöld Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Bereczky Ákos, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás