Vissza

Sétálóutca a Szentkirályi úton

Leírás

Sétálóutca kialakítása a Szentkirályi úton, amely összeköti az újonnan kivitelezett Rákóczi úti zebrát a Szentkirályi úton keresztül a Mikszáth térrel így létrehozva egy éhető zöld folyosót a VIII. kerületben. A későbbiekben kiterjeszthető a VII. kerületre hozzáadva a Kazinczy utcát és a Székely Mihály utcát létrehozva egy új körút koncepcióját, melyet a Színes Erzsébetváros álmodott meg. Ehhez első körben szükséges a parkolás megszüntetése a Szentkirályi úton, valamint a projekt büdzséjétől függően dézsás vagy talajkapcsolatos fák elhelyetése/ültetése, aszfaltfestéshelyenként magaságyások kialakítása, utcabútorok kihelyezése. Emellett az utcában található esetlegesen üresen álló üzlethelyiségek pályázaton történő promóciós időszakra ingyenes kiadása.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A projekt élhetőbbé tenné a belvárost, csökkentené a belső kerületek elnéptelenedését és növelné az üzletektől befolyó adóbevételt.

Helyszín

Szentkirályi út
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2642
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
VIII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Nagy Dániel, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás