Vissza

Közterületi lépcsők akadálymentesítése tolósínekkel és rámpákkal

Leírás

Babakocsik és kerékpárok (esetleg kísérővel kerekesszékek) lépcsőkön történő fel- és letolására alkalmas tolósínek és rámpák telepítése az összes budapesti Duna híd hídfőinél, nagy elválasztó hatású utak felül és aluljárónál, illetve magasépítésű villamosvonalak, felüljárókon kialakított buszmegállók lépcsőinél. Nagy számú helyszínen lenne jó megvalósítani.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Babakocsival és kerékpárral is komoly akadályt jelenthetnek a lépcsők a budapesti közterületeken. Egy-egy ilyen helyszínen százezres ráfordítással megszüntethető a cipekedés, így növelhető a lakosok mobilitása. Ez jelenleg szinte minden budapesti hídfőnél probléma (óriási kerülőket lehetne lerövidíteni), de nagyforgalmú utak alatt és felett átjutáskor, illetve sok felüljárón vagy magastöltésen létesített tömegközlekedési megállóhelynél is javítható a gyengébb fizikumú emberek hozzáférése a szolgáltatásokhoz és közterületekhez. Jó példa: Árpád híd, Szentlélek tér lépcsősín. Mintapéldák alkalmas helyszínekre: Budaörsi úti gyalogos felüljáró, Salgótarjáni úti villamostöltés, Szentlőrinci út felüljáró megállóhely. Ehhez hasonló helyek százszámra találhatók a városban, így egy ilyen program nagyon sokat segítene a kisgyerekeseknek, kerékpározóknak, de jó megoldás esetén talán még a kísérővel kerekesszékezőknek is.

Helyszín

Összes budapesti Duna híd hídfője, Budaörsi út, Salgótarjáni út
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2641
Előzetes kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Kürti Gábor, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás