Vissza

Betonozott középszigetek zöldítése

Leírás

A Budaörsi úton a Petőfi laktanya és a BAH csomópont között, a Hegyalja úton pedig a BAH csomópont és a Czakó utca között a forgalmi sávokat egymástól elválasztó középszigeteken a beton feltörése, talajjavítás és fasor, sövény vagy lágyszárú évelőágyás létesítése szárazság-, légszennyezés- és sótűrő növényekkel.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Mindkét út rendkívül nagy forgalmú, zajos és szennyezett a levegő. A középszigeteken zöldfelület kialakításával lehetne ezeket a környezeti hatásokat pufferolni, valamint csökkenteni a városi hősziget-hatást, így hozzájárulva az ott élők és arra közlekedők jóllétéhez.

Helyszín

Budaörsi út és Hegyalja út

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az ötletben megjelölt teljes szakasz zöldítése túlnő a közösségi költségvetés egy ötletre fordítható maximális, 120 millió forintos keretén, így a megvalósítást egy rövidebb szakaszon tudja a Főváros vállalni. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2639
Kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
Demeter Tamás, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás