Vissza

Szép WC

Leírás

Ez már egy működő koncepció Luzernben. Lásd: map.stadtluzern.ch/wc-app/nettetoilette/Nette-ToiletteFlyerDE.pdf. Ennek a mintájára lehetne egy budapesti hálózatot kifejleszteni. A város saját nyilvános illemhelyeinek kiegészítéseként a város a "Szép WC"-k koncepcióra támaszkodna. Az önkormányzattal együttműködve vendéglátóhelyek kínálják illemhelyüket a "Szép WC" megállapodás részeként. A vendéglátóhely működési hozzájárulást kap Budapest városától. A WC használatának időpontja az éttermek nyitvatartási idejéhez kapcsolódik. A Szép WC-k ajánlatot ezért a város saját nyilvános illemhelyeinek stratégiai kiegészítésének kell tekinteni.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A belvárosi illetve városi nyilvános illemhelyek terhelésének észrevehető csökkenéséhez vezethet. Valamint bővíti, kiegészíti a nyilvános illemhely hálózatot, amely a lakosságnak és a turistáknak nyújt kényelmi lehetőséget, az éttermeknek pedig egy részről a WC üzemeltetés olcsóbbá válik, más részről a vendégközönségtől pozitívabb megítélést kaphatnak. Egyúttal olcsóbb ilyen együttműködést nyélbe ütni, mint új nyilvános illemhelyeket építeni.

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2638
Előzetes kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Szalay Gábor, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás