Vissza

Élőszavas mesemondáson alapuló művészetterápiás csoportok hajléktalan emberek számára

Leírás

1. Élőszavas mesemondásra és történetmesélésre épülő, heti rendszerességgel megvalósuló művészetterápiás önismereti csoportok biztosítása az arra nyitott, a Főváros területén működő hajléktalanellátó intézményekben. 2. A mesecsoportok módszertanának oktatása, megosztása a csoport jótékony hatásának sokszorozása céljából. Ennek keretében egyrészt bemutató jellegű foglalkozások biztosítása a fedél nélkül élők számára, amelyen az adott intézményben dolgozó kollégák, illetve művészetterapeuták hospitálnak, valamint módszertani előadások, szakmai műhelyek biztosítása művészetterapeuták és segítő szakmában dolgozók részére, hogy a Főváros minél több intézményében elindulhassanak hasonló művészetterápiás csoportok. 3. A szakmai munkáról népszerűsítő kiadványok, videóanyagok készítése, amelynek kiemelt célja a hajlék nélküliekhez kapcsolódó előítéletek csökkentése.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

1. A program perifériára szorult, hajléktalan, mentális betegségekkel küzdő embereknek segít. A meseterápiás csoportfolyamat során a résztvevők megküzdési képességét, mentális állapotának javulását, kapcsolatépítő képességét, jövőkép kialakítását segítjük, valamint a csoporton belüli bizalom és együttműködő kommunikáció megerősödését támogatjuk. 2. A művészetterápiás mesecsoport módszertanának terjesztése, oktatása azért fontos, mert a módszertan megosztása révén a segítő szakmában dolgozók eszközöket kapnának az ügyfelekkel való kommunikációhoz, illetve lehetőségük nyílna hasonló csoportfolyamatok végig vitelére. 3. A népszerűsítő szakmai kiadványok a hajléktalan emberekkel kapcsolatos hiányos és hibás információk korrigálására, valamint az előítéletek csökkentésére szolgálna, a történetmesélés módszerét felhasználva, különös tekintettel a közösségi médiára.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2636
Előzetes kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Hunyadi Anett, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás