Vissza

Bartók - Fehérvári balra kanyarodó kerékpáros kapcsolat a Móriczon

Leírás

Szabályos, biztonságos és kényelmes kerékpáros kapcsolat kialakítása a Móricz Zsigmond körtéren, a belső Bartók Béla útról a Fehérvári útra balra kanyarodva. Erre korábban már készültek tervek, de nem valósultak meg.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A Fehérvári útról a Móricz Zsigmond körtér forgalomcsillapított részén át kényelmesen el lehet jutni a belső Bartók Béla út és azon keresztül a belváros felé. Visszafelé azonban hiányzik a kapcsolat: jelenleg csak a Bartókon balra két sávot váltva, a körtér külső oldalán vezető (kerékpározásra alkalmatlan) kockaköves részen át, vagy szabálytalanul, zebrán és járdán át közelíthető meg kerékpárral a Fehérvári út. Megfelelő kapcsolat kialakítása nem csak a kerékpáros közlekedést tenné biztonságosabbá, de a gépjárművel közlekedők számára is kiszámíthatóbb lenne a kerékpárosok közlekedése, és a gyalogosokkal való konfliktus (zebrán, járdán kerékpározás) oka is megszűnne.

Helyszín

Móricz Zsigmond körtér

Hivatal visszajelzése

Ötleted tartalmát érdemben nem módosítottuk. A "Megnézem az ötletet" gombra kattintva láthatod, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Ismerd meg, hogy a beadott ötlet milyen formában került szavazólapra letisztázott szöveggel, adott esetben más hasonló ötletekkel összevonva.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2635
Kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XI. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Szavazólapra került
Beküldés
Gertheis Antal, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás