Vissza

Járdán parkolás megszüntetése Budapesten

Leírás

A járda a gyalogosoké. Ahhoz hogy az emberek szívesen töltsenek időt a közterületen, megfelelő gyalogos infrastruktúra is kell. Ennek alapvető feltétele a megfelelően széles járda, amely lehetővé teszi, hogy párban, babakocsival vagy kerekesszékkel könnyen lehessen haladni a járdákon.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A járdafelszabadítással "elveszett" parkolóhelyenként 8-10 m2 aztán használható egyéb célokra: - Egyirányú utcában ellenirányú kerékpársáv kialakítása - Kerékpártároló - Vendéglátóipari egységek számára elérhető tér asztaloknak A parkolóhelyekre az igényt a lakossági parkolóengedélyek illetve a óraalapú parkolás drágításával lehet elérni. A társadalmi haszon az egészségesebb életmód miatt (gyaloglás, kerékpározás) önmagában megéri, de a fővárosi/kerületi bevétel még nő is, mivel az ilyen utcákon nő a boltok forgalma (magasabb adóbevétel), és a bérelt közterületből is több pénz folyik be, mint ugyanazon a helyen parkolási díjból.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2634
Előzetes kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Nagy Dániel, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás