Vissza

Kerékpáros közlekedés fejlesztése az Alkotás úton

Leírás

Az Alkotás utca Széll Kálmán tér felé menő irányában irányhelyes kerékpársáv kijelölése a Déli pályaudvartól az Attila út-Vérmező utcai csomópontig. A Széll Kálmán térről a BAH csomópont felé menő irányban irányhelyes kerékpársáv létesítése az Attila-Vérmező utcai csomóponttól a BAH csomópontig.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az Alkotás út fontos közlekedési folyosó lenne kerékpárral is a Széll Kálmán tér és a BAH csomópont, vagyis Észak- és Dél-Buda között. A Széll Kálmán tér irányába a Déli pályaudvarig busz-kerékpársáv van kialakítva, ennek azonban a Déli pályaudvar és a Vérmező mellett nincs további kapcsolata a Krisztina körút végének kerékpársávjával és a Várfok utca alatti villamos alagútban futó kerékpárúttal. A Széll Kálmán tér felől a BAH csomópont felé haladva az Attila-Vérmező-Krisztina körút csomóponttól pedig egyáltalán nincsen kerékpáros infrastruktúra. A széles forgalmi sávok miatt lenne lehetőség a külső sáv mellett, vagy a külső sáv és a parkolósáv között kerékpársávot kijelölni, fokozva ezzel a fenntarthatóan közlekedők biztonságát ezen az útszakaszon, ezáltal viszonylag kis költségvetésből megszüntetve ezt a fontos kerékpárhálózati hiányt.

Helyszín

Krisztina körút-Alkotás út tengely az Attilla úttól a BAH csomópontig

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2633
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Demeter Tamás, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás