Vissza

Napelemes fűtésű melegedő fülkék hajléktalanoknak

Leírás

Melegedő fülkék hajléktalan emberek számára, melyeket napelemmel fűtenének, BKK megállók alternatívájaként. A fülkéket napelemmel működő részleges fűtéssel, segélyhívó gombbal lehetne ellátni.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A megállók, különösen, melyekben pad is van, sokszor szolgál pihenőhellyel hajléktalan emberek számára, de azok egyrészt nem azzal a céllal jöttek létre, másrészt hidegek, az ilyen pihenésre nem alkalmasak. A hajléktalan emberek sokszor idős koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt nem tudnak tovább menni, emiatt maradnak a megállókban, elidőzés miatt viszont távol maradhatnak a szállóktól, kint maradhatnak, ez utcán kihűléshez vezethet. Áthidaló megoldás lehet a nappali melegedők és a szállóhelyek hiányára: előbbiekben nehéz leülni ahol van szék, utóbbiak annyira túlzsúfoltak, hogy ha van fekvőhely, sem térnek be sokan. Az utcai kihűléses halálozásokat lehetne megfékezni a melegedő fülkékkel.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2631
Előzetes kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Tóth Edit, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás