Vissza

Integrált Közösségi Tér a Horgásztelepen

Leírás

Helyi önkormányzati tulajdonú közterületen integrált közösségi tér és annak (tervezett) elemei: - játszótér, - időseknek fás ligetes/árnyékos helyszín padokkal, 1-1 helyen asztallal, - ivókút, - közösségi tűzrakó vagy kőgrillező (a Horgásztelep összetartó közösség - szomszédünnep megrendezésére alkalmas), - közvilágítás (napelemes) - közösségi könyvespolc, - a Horgásztelep közösségének szobor/díszletnek 5 négyzetméteres térkövezett kiállítótér (pl.: Húsvétkor egy nyúldíszlet, Karácsonykor egy karácsonyfának stb - ezeket a helyi közösség szeretné kiállítani, hogy még otthonosabban éljünk az üdülőterületen).

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Az Integrált Közösségi Térrel a Horgásztelepen egy hosszú évtizedes társadalmi igényt tehetünk jóvá, miszerint a körülbelül 250 lakos részére helyben adottságként kikapcsolódási / közösségépítési / szomszédünnepi / társadalmi kapcsolatokat erősítő teret hozhatunk létre. A fiataloktól az idősekig a teljes társadalmi sprektumban. Az integrált közösségi tér és annak (tervezett) elemei: - játszótér, - időseknek ligetes/árnyékos helyszín padokkal, 1-1 helyen asztallal, - ivókút, - közösségi tűzrakó vagy kőgrillező (a Horgásztelep összetartó közösség - szomszédünnep megrendezésére alkalmas), - közvilágítás (napelemes) - közösségi könyvespolc, - a Horgásztelep közösségének szobor/díszletnek 5 négyzetméteres térkövezett kiállítótér (pl.: Húsvétkor egy nyúldíszlet, Karácsonykor egy karácsonyfának stb - ezeket a helyi közösség szeretné kiállítani, hogy még otthonosabban éljünk az üdülőterületen). Ami nagyon fontos, hogy a meglévő zöldterületeket a lehető legnagyobb arányban meg kell őrizni!

Helyszín

1223 Budapest, Horgásztelep - Dévér park

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2628
Előzetes kategória
Helyi - nagy ötlet
Helyszín
XXII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Szépvölgyi Gergő, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás