Vissza

"Felnőttebbek" számára is használható játszóterek

Leírás

Amikor játszóterekre gondolunk, elsősorban a kisgyerekek igényeit tartjuk szem előtt. Ezzel nincs semmi baj, de miért nem gondolunk a tinédzserekre, fiatal felnőttekre, felnőttekre is? Minden korosztálynak lenne igénye arra, hogy szórakozzon a szabadban, ám nincs erre kialakított infrastruktúra. Az idősebb korosztályok játszóterének legtöbbször a kültéri edzőpályákat tekintik, ám könnyen belátható, hogy az más fajta kikapcsolódást nyújt, mint a hintázás, trambulinozás, libikókázás, stb. Éppen ezért azt javaslom, hogy a rendelkezésre álló költségek függvényében telepítsünk meglévő játszóterekre olyan méretű játszótéri játékokat (pl. hinta, trambulin, libikóka, stb), amelyeket tinédzserek és felnőttek is kényelmesen igénybe tudnak venni. Alternatív lehetőségként, vagy ezzel párhuzamosan meglévő játékokat is át lehet alakítani, például ha egy játszótéren több hinta van, egyet-kettőt meg lehetne emelni, hogy magasabb emberek is kényelmesen használhassák.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A "felnőttebbek" által is használható játszóterek lehetőséget teremtenének arra, hogy különböző generációk egyszerre érezzék jól magukat. Együtt játszhatnának eltérő életkorú testvérek, lenne hol bandáznia a tinédzsereknek a szabadban, és néha a felnőttek is felszabadulhatnának kicsit, akár a saját korosztályukkal, akár amikor gyermekeiket kísérik a játszótérre.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2626
Előzetes kategória
Nyitott Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Kincses Eszter, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás