Vissza

Közvécé program - Minden vendéglátóhely lehet közvécé

Leírás

Józsefvárosban 2023-ban már versenyt nyert ötlet: Vendéglátóhelyek támogatása Budapest területén belül cserébe azért, hogy ne csak a fogyasztó vendégek használhassák a mosdókat, hanem bárki, akinek szüksége van rá. Ehhez szükséges a program megfelelő hirdetése közvetlenül a vendéglátóhelyek bejáratánál, illetve közvetve, tájékoztató weblap és applikáció készítése, ahol megtalálhatók a programban részt vevő helyek. Szükséges tennivalók: - A programhoz tartozó kampány, hirdetés elkészítése - Vendéglátóhelyek felkeresése. - Táblák és matricák biztosítása, kihelyeztése - Weblap és később alkalmazás létrehozása - Befogadó vendéglők megjelenése a létrehozott weboldalon, alkalmazásban és az online elérhető térképeken - Befogadó vendéglátóhelyek jutalmazása (adókedvezmény, pénz, hirdetési felület biztosítása, megrendelési elsőbbség, stb) - Weblap, alkalmazás és ezen kultúra hirdetése - Kiemelten a belváros és a külkerületek központi részein, ahol a probléma kiemelten érzékelhető

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

- Jelentősen javítana a főváros köztisztaságán - Növelné az illemhely használati kultúrát - Stabilabbá tenné a helyi kisvállalkozások gazdasági működését - Javítana a vendéglátóhelyek megítélésén - A költséges köztéri illemhelyek építése és a fenntartása helyett a vállalkozókat támogatná, és azon kultúrát terjesztené, hogy ne legyen kínos elmenni mosdóba akkor sem, ha nem fogyasztottunk az adott helyen - Jó reklám egy-egy vendéglátóhelynek, ha megmutatja nyitott és emberbarát hozzáállását. Ráadásul, aki betér egy ilyen helyre, megismeri, mesél róla és legközelebb talán már vásárolni megy vissza. Ez pedig fogyasztással, így gazdasági növekedéssel jár, ami mindenki számára előnyös - Kisebb, nemrég nyílt vendéglátóhelyeknek ez egy jó kiegészítő bevétel is lehet, ami segítheti a fennmaradásukat.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2624
Előzetes kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Lázár Attila, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás