Vissza

Hajléktalan hírlevél létrehozása

Leírás

Hírlevél létrehozása és küldése hajléktalan embereknek a hajléktalan ellátást és hajléktalanokat érintő témákról, hogy időben értesüljenek új lehetőségekről, változásokról, melyek esélyt adnak nekik a hajléktalanságból való kijutáshoz. A hajléktalanellátást az önkormányzatok szervezik, mintegy 240 szervezet bevonásával - a hírlevél érinthetné az általuk nyújtott és szervezett szolgáltatásokat, beleértve szolgáltató irodákat, segélyt, tréninget, programokat, egészségügyi ellátást, lakhatáshoz jutással kapcsolatos szolgáltatásokat, szállókat érintő változásokat, statisztikát, de központi ellátást is, mint aktív korúak ellátását vagy foglalkoztatási főosztályok működését érintő ügyeket. Az önkormányzatnak jelenleg létezik egy kontakt listája akár a Tapasztalati Szakértői Tanácsba jelentkezők elérhetőségeivel, de fel lehetne iratkozni a hírlevélre minden jelenlegi fórumon is.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

A hajléktalan emberek szállókon élnek, és az utcán, az őket érintő hírek ma sok helyen érhetők el, mindenütt az változó, hiányos, elavult. Az anyagi helyzetük miatt nehezen mozognak messzebbre, az egészségügyi állapotuk miatt is kényelmesebb lenne elektronikus úton kapniuk az információt. Bár otthonnal nem rendelkeznek, emailes elérhetőséggel gyakran, sőt okostelefonnal, így akár az utcán is elérhetőek lennének friss információval, amely hozzásegítené őket előrébb jutásukban. Az emailes hírlevél kontakt információkat is adhatna, hol tudnak magukról hírt adni, vagy írásban segítséget kérni. Az elmúlt év végén történt szörnyű tragédia, melyben csak 2 hét alatt Budapesten 6 hajléktalan halt meg úgy az utcákon, hogy nevüket nem sikerült kiderítenie a hatóságoknak, a városra és lakóira vet rossz fényt, hogy emberek felől mennyire nem érdeklődnek és hogy hagyják őket meghalni, az eset valóban a kapcsolatteremtés hiányára mutat rá, a hírlevél viszont azt létrehozhatja, életmentő lehet.

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: A hajléktalansággal élők gyakran nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel és internetezési lehetőséggel, ezért a hírlevél nem a legmegfelelőbb kommunikációs forma. Felelősséggel a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő intézményről tudunk információkat adni, ezek az információk a BMSZKI telephelyein és a Felvételi Előkészítő Teamnél jelenleg is rendelkezésre állnak. A BMSZKI rendelkezik Facebook-oldallal és weblappal, ahol további informálódásra van lehetőség, valamint a Menhely Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület weblapján is lehet informálódni.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2622
Kategória
Esélyteremtő Budapest
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
Tóth Edit, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás