Vissza

A Kempelen Gimnáziumnál sulizónás forgalomszabályozás

Leírás

A Közgazdász utcát a BKK-val közösen sulizóna program keretében át kell alakítani biztonságossá, továbbá a Közgazdász utcát egyirányúvá kell alakítani. Az egyirányúsításnál meg kell vizsgálni a Park utca forgalmát is, mert akár összekapcsolható az egyirányusítás kialakításával. A kettő között a Művelődés utca pedig rendkívül balesetveszélyes és védett útszakasszá kell nyilvánítani, stoptáblák! és 30km/h-ás forgalomszabályozással! Kettő munkanem: sulizóna-program és forgalomszabályozás (aktív/passzív) - Közgazdász utca - Művelődés utca - Park utca tengelyen.

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Mint ismeretes a Közgazdász utcában találhatók lakók, oktatási intézmények, üzletek és átmenő forgalom. Az utca szűk, éppen megvan 6 méter, ugyanakkor ha ott parkolnak is az ott lakók, akkor már kizárólag egy autó fér el a kétirányú közlekedési felületen. Ez torlódáshoz, zöldfelületen parkoláshoz, balesetveszélyes környezetet teremt. Az egyirányúsítással és a sulizona-programmal az útpálya biztonságosabbá alakul át, az oktatási intézmény előtti közterületet is biztonságosabbá teszi, sok-sok! szülő hangját is képviselve. Az egyirányúsítás kiterjed a Park utcára, szintén szűk útpálya adottság és nagy tempóhasználat miatt. A Művelődés utca a kettő érintett szakaszon védetté válik stoptáblás ráhajtással és 30 km/h sebességkorlátozással. Így csökkenthető a balesetek száma! A Művelődés utcában virágdézsák kihelyezésével is passzívan csökkenthetjük a forgalom áthaladási sebességét, egyidőben a közterületi utcakép is minőségi javuláson megy át.

Helyszín

1223 Budapest Közgazdász utca - Park utca - Művelődés utca

Feltöltött képek, dokumentumok

Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2621
Előzetes kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
XXII. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Beérkezett, feldolgozásra vár
Beküldés
Szépvölgyi Gergő, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás