Vissza

Szabadsághíd EU

Leírás

A projekt 2 szinten valósul meg, IRL (off-line) és ONLINE. IRL: a hídra való belépéskor a vendégeket megszólítja egy tábla. Megkéri őket angolul és magyarul, hogy kulturáltan élvezzék a híd nyújtotta élményt. Plusz arra, hogy lakatot ne akasszanak a hídra ez utóbbit egy jó nagy piktogram is hirdethetné, lenne benne mosoly arc, és egy pirossal áthúzott lakat mondjuk A híd közepén pedig lenne egy felirat (a korláton): upload your selfies / pictures Az online felületen (liberty-bridge.eu) mindenki számára lenne 3 képnyi feltöltései lehetőség (technikailag ez eléggé komplex, szofisztikált projekt, most nem térek ki a részletekre) Az online felületen ott van a ZÖLD E-lakat (virtuális lakat) menüpont is és ezek mellett ez menüpont a vandál lakatolásokozta károkról Ebben szerepelhet szöveges infó, plusz videó is (híd tatarozásról, lakat eltávolításról) A domain, amit mindenki használna, a liberty-bridge.eu lenne több nyelven a szabadsághid.budapest.hu alternatív domain lenne

Miért jó, ha megvalósul az ötleted?

Ennek a projektnek a célja a szocializálás, a turisták csatlakoztatása kultúrába, és számos hasonló projekt alapjául / előfutárául is szolgálhat. A várható hatásai közül a legjobb az, hogy elindítja a híd-lakatolás vandalizmusról való leszokás folyamatát, Európa szinten. Illetőleg elindítja az intelligens turizmus divathullámát Emellett Budapest image-ét egy intelligens európai városként állítja be, szemben a gyere ide, és vedd el, ami kell neked, mert ez itt kelet, és minden olcsó image-el.

Helyszín

Szabadsághíd

Feltöltött képek, dokumentumok

Hivatal visszajelzése

Az elutasítás indoka: Az ötlet megvalósítása a Szabadság hídon sem városképi-urbanisztikai, sem műemléki szempontból nem támogatott.
Oszd meg másokkal is!
Sorszám
2615
Kategória
Helyi - kis ötlet
Helyszín
V. kerület
Időszak
2023/2024
Állapot
Nem kapott szakmai jóváhagyást
Beküldés
jósvai péter, 2024.01.05.

Ne maradj le a közösségi költségvetéssel kapcsolatos legfontosabb hírekről és eseményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevelet körülbelül havonta egyszer küldjük ki, abban kizárólag a közösségi költségvetéssel kapcsolatban adunk információt, tájékoztatást, és a jövőben bármikor leiratkozhatsz róla.

Feliratkozás